Zwemmen is hartstikke leuk!
Zwemmen moet, maar mag ook leuk zijn!

We starten cursussen het hele jaar door!

Schrijf direct online in »

Opleiding Zwem ABC

Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Het is van groot belang dat kinderen het al op jonge leeftijd leren.
Het Zwem-ABC is de basis van het zwemonderwijs. Het vormt de basis voor een leven lang zwem- en waterplezier. Het Zwem-ABC bestaat uit de zwemdiploma’s A, B en C. De diploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie diploma C op zak heeft is een echte vriend van het water. Die kan zich goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op of bij het water.

Eisen voor het Zwem-ABC

Wie het Zwem-ABC met succes doorloopt krijgt het predikaat “Zwemveilig”. Het zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen. Daarbij neemt zwemveiligheid een belangrijke plaats in. Alle vaardigheden die nodig zijn  in zwemparadijzen, maar ook op, in of bij buitenwater worden aangeleerd.
Na het behalen van ieder (A, B of C diploma diploma) is uw kind vaardiger en veiliger. Niet alleen de verschillende zwemslagen staan centraal. Ook het veilig en vrij in het water bewegen krijgt alle aandacht.