Zwemmen is hartstikke leuk!
Zwemmen moet, maar mag ook leuk zijn!

We starten cursussen het hele jaar door!

Schrijf direct online in »

Nieuwsbrief Zomer 2023

Zomervakantie

Het is al weer bijna zomervakantie en dan zijn wij een periode dicht:

  • Zowel in de Kulk als in de Waalstraat zijn wij gesloten vanaf maandag 10 juli.
  • De eerste zwemles in de Kulk zal zijn op zondag 20 augustus.
  • De eerste zwemles in de Waalstraat is op dinsdag 22 augustus.

Spoedcursus

Zoals in elke schoolvakantie organiseren wij ook deze zomer weer een spoedcursus in de 1e, 2e, 5e en 6e week. Deze cursus wordt gegeven op onze eigen locatie in de Waalstraat en is van maandag tot en met vrijdag. Deze lessen worden gegeven in een klein groepje. Er wordt extra aandacht besteed aan vaardigheden die kinderen lastig vinden zodat ze een mooie vooruitgang kunnen maken. Wij hebben hier inmiddels veel ervaring mee en er mooie resultaten mee behaald. Inschrijven voor deze cursus kan per week en kan gedaan worden bij onze balie of telefonisch via nummer 06-20403550.

Wat kunt u zelf oefenen met uw kind tijdens de vakantie

Vaak krijgen wij de vraag van ouders wat ze kunnen oefenen met hun kind in de zomervakantie wanneer ze gaan vrij zwemmen. Ons advies is, laat de kinderen lekker spelen waardoor ze spelenderwijs hun eigen grenzen verleggen. Natuurlijk zien wij dat veel kinderen na de zomervakantie met veel waterpret enorm watervrij zijn geworden wat uiteraard een gunstig effect heeft op weg naar het A, B en C diploma. Bij alle drie de diploma’s moeten de kinderen onderwater vaardigheden laten zien. Watervrij zijn is daarom enorm belangrijk. Het is verstandig om de zwemslagen aan ons over te laten. Het is een technisch onderdeel wat een professionele aanpak vereist. Na de zomervakantie zien wij dat kinderen niet of niet goed gecorrigeerd zijn op de zwemslagen en is er de “vakantieslag” ontstaan. Om dit weer op niveau te krijgen willen wij de kinderen het materiaal omdoen wat zij voor de vakantie omhadden ook al hebben zij gezwommen tijdens de vakantie zonder drijfmateriaal. Uiteraard bouwen wij dit af zodra wij zien dat dit kan. Een onderdeel van zowel A, B als C is het gekleed zwemmen. Natuurlijk is het leuk voor de kinderen om tijdens het zwemmen een T-shirt en waterschoentjes aan te doen zodat ze er vertrouwd mee worden.

Gekleed zwemmen bad 5 en B

Voor het gekleed zwemmen zijn er nieuwe eisen. De kinderen die voor A zwemmen moeten een lange broek aan een t-shirt met korte of lange mouwen en schoenen. De kinderen die voor B zwemmen moeten een lange broek aan, een t-shirt met lange mouwen en schoenen. Meer informatie hierover kunt u vinden in onze flyer die op de balie staat.

Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie zijn wij telefonisch bereikbaar in de 1e, 2e, 5e en 6e week van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. In de 3e en 4e week zijn wij gesloten. Een email sturen kan natuurlijk altijd.

Werken bij onze Zwemschool

Voor uitbreiding van ons fijne team zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers voor het geven van zwemlessen, balie werkzaamheden en hulpjes bij het water. De uren kunnen in overleg. Heb je interesse en wil je meer weten neem dan gerust contact op via de mail info@zwemschoolarons.nl of telefonisch 06-22393758

Wij wensen u en de kinderen een hele fijne zomer met heel veel plezier en mooie genietmomenten om te koesteren.

Zomerse groet,
Team Zwemschool Arons