Zwemmen is hartstikke leuk!
Zwemmen moet, maar mag ook leuk zijn!

We starten cursussen het hele jaar door!

Schrijf direct online in »

Zomer nieuwsbrief

Beste ouders,

Tijdens de zomervakantie zijn er in de Kulk en in de Waalstraat geen reguliere zwemlessen. De laatste zwemles zal zijn op zondag 19 juli en onze eerste zwemles in de Kulk zal zijn op zondag 30 augustus en in de Waalstraat vanaf dinsdag 1 september. Wij hebben overwogen om de zwemlessen door te laten gaan maar dit bleek organisatorisch niet haalbaar.

Wel organiseren wij zoals in elke schoolvakantie de 1e, 2e, 5e en 6e week van de zomervakantie spoedcursussen voor alle niveaus tot aan het A diploma. Kinderen zwemmen in deze cursus 5 dagen achter elkaar een uur per dag in een klein groepje. Door de intensiviteit van deze lessen maken de kinderen een mooie vooruitgang. Opgeven of meer informatie hiervoor kan telefonisch of aan onze balie.

Regelmatig krijgen wij vragen van ouders waar op te letten wanneer ze met de kinderen gaan vrij zwemmen. Ons advies is laat de kinderen lekker spelen en daag ze uit met spelletjes onder water zoals iets opduiken, ergens onder door zwemmen, hoeveel vingers steek ik op onder water etc. Op die manier verleggen kinderen spelenderwijs hun eigen grenzen waar ze voordeel mee hebben in het traject naar het diploma. Watervrij zijn is een belangrijk onderdeel op weg naar het diploma. Het technische gedeelte van de zwemslagen kunt u beter aan ons overlaten. Na de vakantie zullen wij uit veiligheidsoverwegingen weer starten met het drijfmateriaal wat uw kind nu om heeft. Wij zien snel genoeg of dit kan worden afgebouwd tijdens de zwemles.

Met elkaar moeten we zien te voorkomen dat het COVID 19 virus de kans krijgt om zich heen te grijpen. Wij vragen hiervoor uw medewerking en de 1,5 meter afstand van elkaar te respecteren. Mochten er veranderingen komen vanuit het RIVM dan zullen wij hierop terug komen in de nieuwsbrief die verschijnt eind augustus.

Wij wensen u en de kinderen een mooie zomer met veel geniet momenten en dierbare herinneringen.

Spetterende zomerse groet,
Het team van Zwemschool Arons