Zwemmen is hartstikke leuk!
Zwemmen moet, maar mag ook leuk zijn!

We starten cursussen het hele jaar door!

Schrijf direct online in »

Yes, we mogen weer open!

Beste ouders,

Gelukkig kunnen wij u laten weten dat al onze zwemlessen zowel in onze eigen locatie, de Waalstraat als onze zwemlessen  in zwembad de Kulk weer door mogen gaan vanaf donderdag 19 november. Omdat wij precies twee weken onze deuren moesten sluiten berekenen wij over de maand november de helft van het maandtarief. Wanneer u al heeft betaald voor de maand november dan verrekenen wij dit met de maand december.

Wij willen er samen met u alles aan doen om het bezoek aan het zwembad zo veilig mogelijk te laten verlopen, dit uiteraard  om te voorkomen dat wij wederom dicht moeten. Wij vragen daarom onderstaande aandachtig te lezen.

Locatie Waalstraat

 • Het dragen van mondkapjes in de Waalstraat stellen wij als een verplichting.
 • In de Waalstraat mag maximaal 1 volwassene binnen voor betaling of een vraag aan ons.
 • Kinderen mogen uiterlijk 10 minuten voor aanvang van de zwemles naar binnen en plaatsnemen op de bank. Zodra alle kinderen er zijn zorgen wij ervoor dat ze omgekleed worden.
 • Zorg ervoor dat u uiterlijk 10 minuten nadat de zwemles is afgelopen voor de zwemschool bent zodat de kinderen naar u toe kunnen komen.
 • Zorg dat kinderen makkelijke kleding en schoenen aan hebben zodat ze dit grotendeels zelf kunnen doen. Oefen dit eventueel thuis met de kinderen. Suggesties hiervoor zijn onesies, schoenen zonder veters, kaplaarzen, instapschoenen, truitjes zonder knoopjes.
 • Handig is om de jas aan de binnenkant te voorzien  van een naamsticker. Inmiddels hebben wij al een aantal keren meegemaakt dat kinderen een verkeerde jas aan trekken.
 • Doe thuis al het badpak of zwembroek aan.
 • Laat kinderen thuis voor de zwemles nog even naar de toilet gaan.
 • Houdt u aan de afstand van 1,5 meter, ook buiten voor de deur van de Zwemschool.
 • Blijf thuis wanneer u de afgelopen 24 uur klachten hebt gehad.
 • Het ouder kind zwemmen op dinsdagochtend en vrijdagochtend kan helaas nog steeds niet doorgaan. Het houden van de juiste afstand in zowel het zwembad als in de kleedruimten is niet mogelijk.
 • Wij vertrouwen op uw begrip en medewerking.

Locatie de Kulk

 • Het dragen van een mondkapje in de Kulk stellen wij als een verplichting.
 • Zorg dat kinderen makkelijke kleding en schoenen aan hebben zodat de tijd voor het aan en uitkleden in de kleedruimten zo kort mogelijk is.
 • Doe zo veel mogelijk thuis al de zwemkleding aan.
 • Laat uw kind voor de zwemles  nog even naar de toilet gaan.
 • Er mogen geen kledingstukken of tassen in de kleedruimten blijven hangen tijdens de zwemlessen. Deze worden door ons weggehaald.
 • Ongeveer 5 minuten voor aanvang van de zwemles halen wij de kinderen op bij de kleedruimten.
 • Het is niet toegestaan om in de kleedruimten te wachten tijdens de zwemlessen.
 • Vanaf december zullen wij u schriftelijk informeren wanneer uw kind naar een volgend badje is overgeplaatst. Wij geven de kinderen een briefje mee.
 • Omdat wij druk met de zwemlessen bezig zijn en alles daarom heen vragen wij u wanneer u iets wilt weten zo veel mogelijk gebruik te maken van het telefonisch spreekuur. Dit is op dinsdag van 10.00 tot 14.00 en op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur. U mag ook uw telefoonnummer achterlaten bij de balie met uw vraag. Wij nemen contact met u op.
 • Heeft u zelf of uw kind klachten zoals verkoudheid, kom dan niet naar de zwemles.

Goed om te weten

Wij realiseren ons heel goed dat alles anders is ten opzichte van de periode voor de Corona. Het kijken bij de zwemles wat normaal gesproken altijd de hele les mogelijk was in de Kulk en in de Waalstraat de laatste 5 minuten mag simpelweg niet meer.

Voor ons als lesgevers is het onmogelijk om alle ouders persoonlijk te woord te staan over de vorderingen van de kinderen.  Onze  prioriteit is dat de zwemlessen veilig, verantwoord en met de juiste aandacht verlopen en daar  doen wij ons uiterste best voor.

Vanaf december zullen wij u als ouder informeren wanneer uw kind in de Kulk naar een volgend badje is overgeplaatst. In de Waalstraat informeren wij  ouders door middel van een briefje wanneer er verandering is in het drijfmateriaal van uw kind. Op deze manier proberen wij u  op de hoogte te houden over de vorderingen van uw kind.

Regelmatig gebeurt het dat kinderen zowel in de Kulk als in de Waalstraat tijdens de zwemles naar de toilet moeten. Tijdens de zwemlessen in  de Kulk en in de Waalstraat  gaat er altijd iemand mee met de kinderen zodat wij ze  kunnen helpen met het materiaal af en om doen en kunnen helpen met het uit en aandoen van de zwemkleding. Omdat bij badpakken het behoorlijk lastig is om dit uit en aan te trekken wanneer het nat is willen wij u vragen  bij meisjes een bikini  aan te doen in plaats van een badpak.

Het zal u wellicht niet ontgaan dat door deze situatie wij extra medewerkers binnen ons team werkzaam  hebben om alles veilig en goed te laten verlopen.

Uiteraard vertrouwen en hopen wij op uw medewerking en begrip.

Diploma zwemmen

Voordat wij dicht moesten vanaf 5 november hadden  een aantal kinderen voor zowel het A, B als C  bijna of alle  lintjes behaald voor de vaardigheden die nodig zijn om af te zwemmen. Dit betekent dat zij mogen diploma zwemmen binnenkort. Wij zullen er alles aan doen om zo spoedig mogelijk met een datum te komen om in december diploma  te zwemmen. Ook dit brengt veel extra werk met zich mee om het goed te organiseren.