Zwemmen is hartstikke leuk!
Zwemmen moet, maar mag ook leuk zijn!

We starten cursussen het hele jaar door!

Schrijf direct online in »

Nieuwsbrief oktober 2021 Waalstraat

Beste ouders,

Wat hebben we een ontzettend rare tijd achter de rug sinds maart 2020 door het Corona virus. We zijn totaal 7 maanden gesloten geweest in de afgelopen 1,5 jaar met alle gevolgen van dien. Het ene kind pakt de zwemles weer moeiteloos op terwijl de ander het  even spannend vond om weer naar zwemles te komen.

Het is lange tijd voor ouders niet mogelijk geweest om in de Zwemschool te komen. Kinderen verwelkomde wij voor de deur van de zwemschool en na de zwemles zeiden we ze weer gedag voor de deur.

In de periode dat we gesloten waren hebben we onder andere een nieuw plafond en nieuwe verlichting in het zwembad laten plaatsen  en een nieuw plafond in de kleedkamer. Ook gaf het ons de mogelijkheid om een camerasysteem in het zwembad te installeren.

Vanaf eind september zijn er weer andere regels van toepassing. Voor de sluiting van maart 2020 konden ouders zelf hun kind aan en uit kleden en mochten ouders de laatste 5 minuten in het zwembad naar de zwemles kijken. Dit gaf in onze kleine ruimte enorm veel drukte en ook wel ongemak voor zowel de kinderen, ouders als medewerkers. Wij hebben daarom gezocht naar een passende oplossing:

  • Kinderen kunnen 10 minuten voor aanvang van de zwemles plaats nemen op de bank.
  • Ze worden dan opgevangen door 1 van onze medewerkers.
  • Nadat ze de jas en schoenen hebben uitgedaan bij de kapstok gaan ze zich omkleden in de kleedruimte. Het blijft daarom verstandig om makkelijke kleding en schoenen aan te doen.
  • De kleding en zwemtas gaan in een eigen bakje zodat alles bij elkaar blijft. De kledinghaken in de kleedruimte zijn te hoog voor de meest kinderen.
  • Wanneer ze het drijfmateriaal om hebben gaan we met elkaar handen en voeten wassen.
  • De laatste 5 minuten zal de camera aangaan de 3e en 4e  les van de maand in de ruimte bij de balie zodat wij aan u kunnen laten zien wat de kinderen kunnen en geleerd hebben. Wij kunnen eventueel vragen beantwoorden en uitleg geven.
  • Wanneer de kinderen klaar zijn met de zwemles en het materiaal is afgedaan gaan ze naar de kleedruimte. U mag ze daarmee helpen. Wel vragen wij u uit hygiënisch oogpunt om plastic slofjes over u schoenen aan te doen of slippers waar u niet mee buiten loopt aan te trekken zodat de kleedruimten schoon blijven. Wij verkopen de plastic slofjes bij de balie, 0,50 per paar of 2,- per 5 paar.
  • In het belang van de kinderen vragen wij u zoveel mogelijk buiten te wachten tijdens de zwemles.
  • Wanneer u vragen heeft staan onze baliemedewerkster u graag te woord.
  • Wanneer er door omstandigheden geen baliemedewerkster en wij met de zwemles bezig zijn  is gaat de voordeur dicht en zal een medewerker 10 minuten voor aanvang van de les de deur openen.